Изгониха камили от конкурс за красота заради фейслифт и ботокс

Камили бяха изгонени от конкурс за красота в Саудитска Арабия, след като беше установено, че са преминали през фейслифт и ботокс. Странните участници са състезатели в ежегоден конкурс с многомилионна награда. Събитието е част от фестивала на камилите на крал Абдулазиз.

Журито на конкурса в Саудитска Арабия е провело стриктно разследване срещу камилите, за които е било доказано, че са инжектирани с ботокс. Дисквалифицираните участнички са над 40.

Едномесечното събитие се провежда в пустинята североизточно от саудитската столица Рияд. На него участват и животновъди, специално отглеждащи камили, а наградата е над 66 милиона долара.

Съдиите определят победителя въз основа на формата на главата, шията, гърбицата, и походката на животното. Въпреки това, ботоксът, фейслифтингът и други козметични процедури за разкрасяване, са забранени.

В последните години властите засилват контрола срещу изкуственото разкрасяване на камилите.

Благодарение на „специализирана и напреднала“ технология, служители са установили, че животновъдите са разтягали устните и носовете на камилите, използвали са хормони за укрепване на мускулите, инжектирали са главите и устните им с ботокс, инжектирали и филъри за по-естествен младежки вид.

Развъждането на камили е индустрия за милиони долари и подобни събития се провеждат в целия регион.

През 2018 г. 12 състезатели бяха дисквалифицирани, защото бе доказано, че собствениците им са инжектирали ботокс на животните. /БГНЕС