Издирват 19-годишен за убийството в Кюстендил - видео

19-годишен се издирва за убийството тази сутрин на 35-годишния мъж в Кюстендил, съобщиха на брифинг в града от полицията и прокуратурата, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Един от ранените е с черепно-мозъчна травма, сбиването е станало след употреба на алкохол, не е на етническа основа, подчертаха старши комисар Елиан Стамболийски-д-р ОД МВР-Кюстендил и Анелия Стефанова-ръководител Окръжна прокуратура.

„Конфликтът е възникнал пред заведение в Кюстендил. В 7.23 ч. е получен сигнал в дежурната част на полицията, два патрула са се отзовали на сигнала, благодарение на тях е спряно развитието на сбиването. Шестима са ранени, един е починал след прободна рана, останалите 5-ма са настанени в МБАЛ-Кюстендил. Един от ранените е с тежка черепна травма, транспортиран е за неврохирургията в Пирогов. Другите са с по-леки наранявания. Веднага за инцидента е уведомена Окръжна прокуратура, извършени са процесуално-следствени действия, започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 116, ал. 1, изясняват се всички участници в конфликта”, каза прокурор Стефанова. Според нея са задържани осем лица, сред тях и такива с криминална регистрация.

„Убитият не е криминално проявен, пострадалите са и българи и роми, случаят е битов, възникнал вследствие употреба на алкохол, продължаваме да работим, снели сме свидетелски показания иззели сме записи от камери”, каза ст. комисар Стамболийски.

Той заяви още, че заведението, пред което е възникнал конфликтът, ще бъде проверено, след сбиването е иззет газов пистолет, с него не е стреляно. А причина за полицейското присъствие в ромската махала се дължи на това, че заподозреният за убийството се издирва все още. Той е установен с категоричност по свидетелски показания, знае се кой е.

„Той е от ромски произход има три криминални прояви”, каза още директорът на полицията в Кюстендил.

БГНЕС припомня, че 35-годишен мъж бе убит при масов бой тази сутрин в Кюстендил.

Инцидентът е станал малко след 7 часа в клуб, намиращ се срещу общината в Кюстендил. Масовият бой е станал между група роми и посетители на клуба. Загиналият мъж е починал от пробождане с нож.

Общо пострадалите са шестима души, откарани с наранявания в местната болница, като единият от тях е починал. Другите са с наранявания от нож, един от тях е в много тежко състояние, транспортиран е в „Пирогов”. Центърът на Кюстендил бе отцепен от полицията. Жандармерия отцепи и ромската махала и не пускаше никого да влиза в нея. /БГНЕС