Изборните книжа пристигат в „Арена Армеец”

На този етап 20 минути отнема приема за обработка на протокол

Над 80 секции от 24 и 25 РИК пристигнаха в „Арена Армеец” към 22.30 часа, предаде репортер на БГНЕС.

В 25 РИК са обработени 15 протокола, съобщи председателят Виолета Петрова. Тя увери, че към момента няма допуснати грешки в протоколите, няма и струпване на опашки пред спортната зала.

Петрова добави още, че приемането на протокол отнема около 20 минути и уточни, че около 1000 секции от двете районно избирателни комисии ще трябва да преминат през „Арена Армеец”.

Изборните книжа от проведените избори за членове на Европейския парламент започнаха да пристигат в столичната зала минути преди 20.30 часа тази вечер и ще продължат да пристигат през цялата нощ. Първо на място дойде вотът на затворниците и хората, лежащи в болници.

Първоначално председателите на комисиите нямаше да влизат в залата, а всичко щеше да се случва пред входовете на спортната зала, но по-късно решението бе променено и председателите на комисиите бяха допуснати вътре, за да качат да им бъдат приети документите.

В 66-та секция в столичното следствие активността беше почти на 100%, каза пред БГНЕС Цветан Георгиев. Той съобщи, че изборният ден при тях е минал леко, протоколите са попълнени и предадени бързо. В следствието са гласували и служители и задържани. /БГНЕС