Избягали армейски коне раниха четирима души в Лондон

Четирима души са били откарани в болница, след като изплашени армейски коне са се откъснали по време на сутрешни учения в центъра на Лондон. Животните са препускали в галоп по улиците в час пик, предаде АФП.


Снимки и видеоклипове, публикувани в социалните медии от британски информационни агенции, показват два коня, които тичат по оживени улици, избягвайки автобуси, таксита и други участници в движението

И двата коня бяха със седла и юзди, като единият от тях очевидно беше покрит с кръв по гърдите и предните крака.

В британската столица има конюшни на редица престижни кавалерийски полкове на армията, а конете са обичайна гледка около правителствените сгради на Уайтхол, Бъкингамския дворец, The Mall и в близкия Хайд парк.

Лондонската служба за бърза помощ съобщи, че е била повикана в 07:25 ч. по Гринуич по сигнал за човек, който е бил хвърлен от кон на Buckingham Palace Road.

Не се съобщават подробности за пострадалите хора или точните обстоятелства на нараняванията им.

Шофьорът на автомобил "Мерцедес" разказа, че е чакал пред хотел на Buckingham Palace Road, когато усетил, че нещо се блъска в колата му.

Той каза, че е видял три или четири коня в близост до автомобила и че ездач от армията е бил изхвърлен и ранен.

Съобщава се, че един от конете се е блъснал в паркиран двуетажен туристически автобус и е разбил предното стъкло.

Един от пътниците сподели видеоклип в социалната мрежа X, на който се вижда как черен и бял кон са преследвани от черен автомобил.

Първоначално са се измъкнали до 7 коня, като полицията е работила с армията, за да ги върне обратно.

Армията съобщи, че "няколко военни работни коня са избягали по време на рутинно учение тази сутрин".

"Всички коне вече са намерени и върнати в лагера. Няколко души от личния състав и конете са ранени и получават необходимата медицинска помощ", се казва в съобщението./БГНЕС