Иванов: Ще трябва да се върнем към думата коалиция – ангажименти с подписи

Няма мнозинство, което да излъчи правителство в момента. ДБ призоваваше всички партии, включително БСП за преговори преди връчване на третия мандат, защото вярвахме, че това е начинът да се избегне тази ситуация, в която сме в момента. Това заяви пред бТВ съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Ние трябваше да опитаме преди връчване на мандата да предложим цялостна формула. Неизвестно защо тогава Нинова каза, че това било противоконституционно. Съжалявам, но това не е вярно, каза Иванов. Това, което прави Нинова в момента, е предизборна кампания. ДБ е сериозна и диалогична сила, коментира Иванов. Когато има шансове да се излъчи правителство, ние сме готови да разговаряме. Нека никой да не се опитва да ни превръща в миманс на своите сценки за национална отговорност, добави Иванов. Ще трябва да се върнем към думата коалиция, което значи ясни ангажименти, под които да стоят подписи. Трябва да се върнем към тази истина, подчерта Христо Иванов.

Забелязвате ли сценария, в който се опитват да се вкарат нещата, че изглежда, че съм виновен, че не съм се срещнал с Нинова, а съм се срещнал със Слави Трифонов, каза Иванов. /БГНЕС