Иванчева пристигна в Сливенския затвор, където ще излежава присъдата си

Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева пристигна в Сливенския затвор, където ще излежава присъдата си, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Десислава Иванчева е осъдена да излежи 6 години затвор за корупция.

За изнудването на строителния предприемач Александър Ваклин и получаването на подкуп от 75 000 евро, на по пет и четири години ефективно са осъдени и Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Бившата кметица на софийския район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров, окончателно са осъдени за корупция – искане и получаване на подкуп в размер на 75 000 евро. Това е решил състав на Върховния касационен съд, който ги осъжда ефективно, съответно на 6 години, 5 години и 4 години. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване. Предстои присъдата да бъде публикувана на сайта на съда.

Тримата бяха задържани в центъра на София на 17 април 2018 г. като от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха иззети предварително белязани банкноти от евро, дадени от изнудвания строителен предприемач Александър Ваклин. Като кмет и заместник кмет на „Младост“, Иванчева и Петрова бяха обвинени, че са принудили Ваклин да им даде подкуп в замяна на издаването на строително разрешение. Ролята на Петко Дюлгеров, който в миналото също е бил кмет на район „Младост“, е била на посредник. /БГНЕС