Ювентус излъга Лацио и е на полуфинал за Купата на Италия

Ювентус удари с 1:0 Лацио и класира на полуфиналите от мач от турнира за Купата на Италия. Там "бианконерите" ще срещнат Интер в повторение на миналогодишния директен сблъсък за трофея.

Победата за Юве идва в ужасяващ за клуба момент. Освен игровата криза, на отборът му бяха отнети 15 точки, а се заговори, че ще бъде санкциониран с още 20, което автоматично ще изпрати "бианконерите" на дъното в класирането.

Решителният момент в двубоя дойде в 44-ата минута, когато централният бранител Бремер се разписа с глава за 1:0. В ситуацията той бе улеснен и от неразчетено излезлия страж на гостите Луис Максимилиано, който остави вратата си празна и за бразилския защитник не бе проблем да прати топката в мрежата.

Иначе двата тима си размениха по едно полувреме.

Докато Ювентус бе по-добрият тим на терена през първата част, то Лацио натисна и потърси изравняване през втората, но така и не стигна до чиста ситуация, чрез която да отбележи.

И така докато в единият полуфинал ще спорят Интер и Ювентус, то в другият мач за място на финала един срещу друг се изправят изненадите в турнира Фиорентина и Кремонезе./БГНЕС