Юве стигна само до равенство със Салернитана след късна драма с ВАР

Ювентус допусна домакинска издънка със Салернитана в мач от шестия кръг на италианската Серия А. На „Алианц Стейдиъм“ драмата бе пълна, след като „Старата госпожа“ навакса изоставане от два гола и можеше да си тръгне с пълния комплект точки, ако не бе намесата на ВАР при попадението на Аркадиуш Милик за 3:2 в добавеното време на срещата.

Леонардо Бонучи (ц от ляво на дясно) вкара изравнителния гол за Юве.

Грандът от Торино започна лошо мача и изостана в резултата след 18 минути игра, когато Антонио Кандрева откри след асистенция на Паскуале Мацоки. Картината за Масимилиано Алегри и компания се влоши допълнително, когато Кшищоф Пьонтек покачи на 2:0 в петата минута на добавеното време на първата част. Малко след началото на второто полувреме Глейсон Бремер намали пасива на „бианконерите“ след подаване на Филип Костич, но драмата тепърва предстоеше.

Първо торинци получиха правото да изпълнят дузпа в добавеното от главния съдия продължение. Зад топката застана Леонардо Бонучи, чийто шут бе спасен от стража на гостите Луиджи Сепе, но при добавката на защитника вратарят нямаше шанс и така резултатът стана 2:2. Скоро след това обратът стана пълен, след като влезлият от пейката Милик се извиси във въздуха, засичайки с глава центриране от корнер на Хуан Куадрадо. Полският нападател бе изгонен от рефера за втори жълт картон, след като съблече фланелката си след гола, но това не бе всичко.

Арбитърът Матео Марченаро бе извикан от ВАР съдиите да провери попадението на Милик за евентуална засада на Бонучи, който понечи да играе с глава, преди топката да се озове в мрежата на Сепе. Повторенията ясно показаха това и бе решено, че Бонучи влияе на вратаря, което доведе и до отмяната на победния гол за Юве. Още преди Марченаро да вземе своето решение се разрази меле на терена, като съдията прати още трима души преждевременно към съблекалните – с директни червени картони бяха изгонени Федерико Фацио от Салернитана, и Алегри и Куадрадо от домакините. В крайна сметка двата отбора завършиха при равенство, а бурните протести на торинци продължиха и след последния съдийски сигнал.

Милик вкара с глава за 3:2, но попадението му бе отменено след намесата на ВАР.

Юве продължава да бъде без загуба от началото на сезона в Серия А, но само с две победи от шест мача и заема осмото място с десет точки. Салернитана е десети със седем пункта, като е загубил само веднъж от старта на кампанията. В следващия кръг тимът от Салерно приема новака Лече, докато за Ювентус първо приема Бенфика в Шампионската лига, а след това гостува на Валентин Антов и Монца в първенството. /БГНЕС