Юве пречупи Сампдория в шестголово зрелище

Ювентус надви Сампдория с 4:2 у дома в мач от 26-ия кръг на италианската Серия А. На „Алианц Стейдиъм“ генуезците оказаха съпротива на „бианконерите“, но в крайна сметка преклониха глава през втората част на двубоя.

Срещата в Торино започна отлично за водения от старши треньора Масимилиано Алегри тим. Централният защитник Бремер даде аванс на „Старата госпожа“ в 11-та минута. Четвърт час по-късно Адриен Рабио покачи на 2:0, но за 60 секунди между 31-та и 32-та Юве бе шокиран с две бързи попадения от Самп. Точни за гостите бяха Томазо Ауджело и Филип Джуричич.

Адриен Рабио (ц) вкара две от попаденията за "Старата госпожа".

След паузата торинци си върнаха преднината в резултата след втория гол на Рабио в мача, а малко след това можеха да сложат точка на спора, но Душан Влахович се провали от бялата точка. В четвъртата минута на добавеното време обаче 19-годишният Матиас Суле, който се появи от резервната скамейка, оформи крайното 4:2.

В таблицата Ювентус, който бе наказан с отнемане на 15 точки от актива, е седми с 38 пункта, на девет от четвъртия Милан, който е с мач по-малко. Сампдория е на дъното с едва 12 точки, на 12 от спасителния бряг. За генуезци предстои домакинство на Верона, докато „Старата госпожа“ първо гостува на Фрайбург в реванш от осминафиналите на Лига Европа, а след това има визита и на Интер за първенство.

Доменико Берарди (д) миг след отбелязаната дузпа в мрежата на Рома при успеха на Сасуоло с 4:3.

По-рано, Рома загуби от Сасуоло с 3:4 у дома. „Вълците“ играха цяло второ полувреме с човек по-малко след директния червен картон на Мараш Кумбула, като се бориха със съперника, но усилията им се оказаха недостатъчни. Гостите поведоха с 2:0 след две попадения на Арман Лориенте в рамките на пет минути. Никола Залевски намали, преди Кумбула да потегли преждевременно към съблекалните. Последва дузпа, реализирана от Доменико Берарди.

След паузата играчите на Жозе Моуриньо намалиха чрез влезлия на старта на втората част Пауло Дибала. Андреа Пинамонти върна преднината от два гола на Сасуоло, преди Жоржиньо Вайналдум да отбележи почетно попадение за Рома дълбоко в добавеното време на срещата. /БГНЕС