Юта докосва плейофите след победа над Ел Ей Лейкърс

Отборът на Юта Джаз е все по-близо до участие в плейофите през този сезон, след като победи Лос Анджелис Лейкърс със 122:109 у дома. С този успех Джазмените сложиха край на серията си от пет поредни загуби в Лигата и вече имат аванс от три мача пред седмия в класирането Минесота Тимбърулвс. Първите шест тима след края на редовния сезон във всяка конференция се класират за плейофите, а тимовете от седма до десета позиция ще играят плей-ин турнир за последните две места.

В Солт Лейк Сити баскетболистите на Юта поведоха в резултата в самото начало и не изпуснаха водачеството си до края, парирайки опитите на своя съперник за обрат. Донован Мичъл бе най-резултатен за домакините с 29 точки и 7 асистенции, а центърът Руди Гобер се отчете с 25 точки и 17 борби при близо 82 процента успеваемост на стрелбата. За Лейкърс, които продължават да бъдат без контузения ЛеБрон Джеймс, над всички бе Ръсел Уестбрук с 24 точки, 7 асистенции и 6 борби, ветеранът Дуайт Хауърд реализира 21 точки и 12 борби, а Кармело Антъни се включи с 12 точки от пейката.

След този мач Юта има 46 победи и 31 загуби на петата позиция в Западната конференция, докато за момента Лейкърс са на 11-та позиция с баланс 31-45 и извън плей-ин турнира. Десетият Сан Антонио Спърс е със същия актив, но има предимство в преките двубои.

В друг мач от тази нощ звездата на Милуоки Бъкс Янис Адетокумбо отбеляза 44 точки и добави 14 борби за победата над Бруклин Нетс със 120:119 като гост след продължение. Двукратният MVP на Лигата изпревари Карим Абдул-Джабар за реализатор номер 1 в историята на Бъкс и вече има 14 215 точки за тима. В много оспорван двубой Адетокумбо изравни резултата с тройка 18 секунди преди края на последната четвърт, след което три секунди преди края на продължението вкара два решаващи фала, за да донесе успеха на своите.

Останалите резултати:
Пистънс - Севънтисиксърс 102:94
Хоукс - Кавалиърс 131:107
Булс - Клипърс 135:130 (след продължение). /БГНЕС