Юнайтед минаха през Шериф, Роналдо с дебютен гол за сезона

Манчестър Юнайтед надви Шериф Тираспол с 2:0 като гост в мач от група Е на турнира Лига Европа. „Червените дяволи“ бяха по-добрият отбор на терена и стигнаха до първи три точки в групата си след поражението от Реал Сосиедад на старта на кампанията във втория по сила евротурнир.

Кристиано Роналдо.

Джейдън Санчо, който остана извън състава на Англия за предстоящите мачове с Италия и Германия от Лигата на нациите по-късно този месец, откри резултата за Юнайтед в 17-та минута след асистенция на Кристиан Ериксен. В края на полувремето възпитаниците на Ерик тен Хаг получиха правото да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Кристиано Роналдо. Това бе и дебютно попадение за португалската звезда на манчестърци от началото на сезона. След почивката молдовците не съумяха да се върнат в мача и така инкасираха първо поражение в групата след успеха над кипърския Омония Никозия в първия си двубой.

Юнайтед и Шериф са с по три точки, като изостават на толкова от лидера Реал Сосиедад, който е с пълен актив след победата над Омония с 2:1. В следващите мачове от групата Шериф приема Сосиедад, докато Юнайтед гостуват в Кипър.

Останалите резултати от Лига Европа:

Група А:

Бодьо/Глимт – Цюрих 2:1

Група В:

Динамо Киев – АЕК Ларнака 0:1

Рен – Фенербахче 2:2

Група С:

Бетис – Лудогорец 3:2

Рома – ХИК Хелзинки 3:0

Група D:

Брага – Унион Берлин 1:0

Юнион Синт Гилис – Малмьо 3:2

Група F:

Мидтиланд – Лацио 5:1

Фейенорд – Щурм Грац 6:0

Група G:

Олимпиакос – Фрайбург 0:3

Карабах – Нант 3:0

Група Н:

Монако – Ференцварош 0:1

Трабзонспор – Цървена звезда 2:1. /БГНЕС