Юлиан Ангелов, ВМРО: Работим за националните ни интереси

Не виждам политическият ред да отговаря на обществения ред. Партиите имат само боричкания и си гледат партийните интереси, не търсят да управляват страната в полза на обществото. Предишните управляващи абдикираха от властта, правеха се, че искаха да управляват, но не искаха. И при нови избори виждаме, че няма да им се получи да управляват. Това каза Юлиан Ангелов от ВМРО пред БНТ.

Обикаляйки по страната, говорейки с хората навсякъде, те казват, че не искат да гласуват, заради дадените и неизпълнени обещания, промените, казват няма да гласуваме и това е основен проблем. Надявам се хората да ни разпознаят като един от факторите на защитник на националните интереси както винаги е било. ВМРО има потенциал и сила да направи повече от това, което социолозите предполагат, че ще получим. Това, което предлагаме за България, се надяваме да срещне голяма подкрепа. Ние сме една от малкото партии в България в последните 30 г., при които 90% от това, което е заложено в програмата, е осъществено. ВМРО няма от какво да се срамуваме, ще продължим да работим, ще предлагаме нови неща от полза за хората, подчерта Юлиан Ангелов.

Българите в Турция виждат, че не се осъществява честен вот, там се гласува под строй. Това не е нормално, това изкривява вота, чужда държава се намесва във вътрешната политика на друга държава. В петък, пред ЦИК организираме в 12 ч., протест да покажем на ЦИК, че трябва да се вземат мерки по въпроса с намесването на Турция в България. ЦИК взема решение и на база на МВнР може да закрие или разкрие секция. Примерно в Афганистан няма да има изборна секция, защото там са на власт талибаните вече, посочи Ангелов.

Той отбеляза, че няма как 3000 души да гласуват в една секция. Всяка година изпращаме наши представители на ВМРО в секциите в Турция и те виждат, и снимат всички нарушения, които са предоставени на прокуратурата и на ЦИК, добави Ангелов. /БГНЕС