Юлиан Ангелов: Решението за 121 секции в Турция е национално предателство

"НЕ на секциите в Турция", обявиха на протест от коалцията "Българските патриоти" на протест пред Централната избирателна комисия, предаде репортер на БГНЕС.

Откриват се 121 секции в Турция. Това е национално предателство и вече са нужни крайни действия. Това срамно решение ще доведе до това Ердоган да влияе отново в българската вътрешна политика, чрез ДПС, каза на протеста Юлиан Ангелов от ВМРО. Той заяви, че "Българските патриоти" от ВМРО, Воля и НФСБ категорично са против в Турция да бъдат разкривани секции.

Те внесоха в ЦИК искане, с което настояват комисията да преразгледа своето решение за образуването на секциите в съседната държава. „Ако все пак се стигне до това да има секционни избирателни комисии в Република Турция, във всяка една секция да има машинно гласуване“, заяви той.

Другото им искане е българската държава във всяка една от секциите в Турция да има поне по двама представители. „Това са задължителни неща, за да може да се гарантира до някаква степен честността на изборния процес в Република Турция“, каза Ангелов.

Той заяви още, че ще призоват ЦИК, ако не се съобрази с техните искания да подадат оставка. „Защото това тяхно решение е национално предателство към българските интереси“, заяви той.

„Ние сме във второ действие от тази пиеса на националното предателство, която започна в онзи ден, в който срамния 45-ти Парламент прие решение за промяна на Изборния кодекс и съответно отмени ограничителното условие за 35 секции в страните извън ЕС“, каза Искрен Веселинов. /БГНЕС