Юън Макгрегър е бил твърде "гръндж" за "Междузвездни войни"

Юън Макгрегър почти се отказал от възможността да участва в "Междузвездни войни", тъй като смятал, че изглежда твърде "гръндж", за ролята си.

51-годишната звезда изигра Оби-Уан Кеноби в предисторията на научнофантастичния франчайз, но разкри, че почти е отказал ролята, тъй като е искал повече независими роли след успеха си в "Трейнспотинг". Юън сподели пред подкаста "Smartless": "Наистина трябваше да помисля върху това. Защото това се случи точно след периода на снимките ми в "Трейнспотинг", а по това време бях толкова щастлив".

Актьорът се пошегува: "Бях си казал: "Аз съм актьорът на Дани Бойл. Аз съм автентичният градски гръндж. Аз съм Oasis на британската филмова индустрия", а когато се появи предложението за "Междузвездни войни", си помислих: "Не знам дали искам да правя това. Това всъщност не съм аз. Толкова ми харесваше да бъда антигерой. Чувствах се като независим британски актьор".

Макгрегър разкрива, че именно детската любов към франчайза в крайна сметка е наклонила везните към това да приеме ролята на Оби-Уан Кеноби.

Звездата от "Мулен Руж!" си спомня: "В крайна сметка героят ми ставаше все-по-близък... Да получа шанса да бъда този герой и да играя по-младия Алек Гинес беше доста вдъхновяващо. Когато бях дете, обичах тези филми. Бях на шест или седем години, когато излезе „Нова надежда”". /БГНЕС