Испания пътува до Глазгоу с мисъл за нова победа в група А

Испания гостува на Шотландия в мач от група А на квалификациите за Европейското първенство в Германия догодина. Мачът на „Хемпдън Парк“ в Глазгоу е тази вечер от 21:45 часа българско време. Това е и последният ден от квалификации за Евро 2024 преди третия кръг от срещи, който стартира на 16 юни.

И двата отбора започнаха положително евроквалификационните си кампании, постигайки класически победи с по 3:0 – британците се наложиха над Кипър, докато „Ла Фурия Роха“ ликува срещу Норвегия със същия резултат в официалния дебют на новия селекционер Луис де ла Фуенте. Бившият наставник на младежкия национален отбор на страната замени на поста уволнения Луис Енрике, който си тръгна след разочароващото отпадане на 1/8-финалите на Мондиала в Катар от Мароко след изпълнение на дузпи.

Де ла Фуенте ще се опита да постигне нов успех на кормилото на трикратните европейски шампиони (рекордьори по брой титли заедно с Германия). Срещу себе си обаче испанците ще имат един корав съперник, който не бива да бъде отписван с лека ръка, и е способен на изненада, особено имайки предвид и домакинския фактор. Селекционерът на шотландците Стив Кларк призова за търпение на пресконференцията си преди мача във вторник вечер.

„Трябва да сме добри и търпеливи без топка, но трябва да сме и много позитивни, когато притежаваме топката. Знаем, че трябва да сме дисциплинирани, организирани и да играем много добре. Испания трябва на свой ред да не покаже най-доброто си лице, но ако това се случи, то тогава можем да постигнем добър резултат. Наслаждавам се на предизвикателството“, каза той.

Пълна програма за мачовете от евроквалификациите във вторник:

Група А

19:00, Грузия – Норвегия

21:45, Шотландия – Испания

Група D

21:45, Турция – Хърватия

21:45, Уелс – Латвия

Група I

21:45, Косово – Андора

21:45, Румъния – Беларус

21:45, Швейцария – Израел. /БГНЕС

Категории: