Испания е последният полуфиналист в Лигата на нациите

Отборът на Испания се класира за финалната фаза на Лига на нациите, след като победи Португалия с 1:0 като гост по драматичен начин. В Брага домакините имаха преимущество в голяма част от мача и пропуснаха няколко добри положения за гол, преди да бъдат попарени от попадение на Алваро Мората в 88-та минута. Нападателят на Атлетико Мадрид се разписа от близко разстояние след асистенция на резервата Нико Уилямс.

По този начин Испания се присъедини към Хърватия, Италия и Нидерландия, които са другите финалисти в надпреварата, като се очаква "лалетата" да са домакини на заключителната фаза, която ще се проведе в периода 14-18 юни 2023.

В същото време Шотландия си осигури класиране в най-горната лига на турнира след нулево равенство при гостуването си на Украйна. Шотландците завършват на първо място в група В1 с 12 точки, две повече от вчерашния си съперник. Промоция в първа дивизия спечелиха още Израел, Босна и Херцеговина и Сърбия. В същото време от първа лига изпаднаха Англия, Уелс, Чехия и Австрия, докато в трета лига, където e България, вече ще играят Армения, Румъния, Швеция (изпадане) и Латвия и Естония (промоция).

Всички резултати от Лига на нациите във вторник:

Група А2

Португалия - Испания 0:1

Швейцария - Чехия 2:1

Група В1

Ирландия - Армения 3:2

Украйна - Шотландия 0:0

Група В2

Албания - Исландия 1:1

Група В4

Норвегия - Сърбия 0:2

Швеция - Словения 1:1

Група С2

Гърция - Северна Ирландия 3:1

Косово - Кипър 5:1. /БГНЕС

Категории: