Йотова: Очаквам поне средносрочна програма за управление на правителството

Очаквам правителството да представи поне средносрочната програма за управление, така че и след юни да знаем какво ще се случи в България.

Това каза днес вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде репортер на БГНЕС.

Йотова коментира обявените в понеделник от „Продължаваме промяната” мерки за справяне с кризата и инфлацията и ги определи като първа и положителна стъпка, но посочи, че все още чакаме цялостната програма на правителството.

„Това, което все още ми липсва, първо – легитимността на тези решения, тъй като видяхте, че вчера един от лидерите вътре в коалицията много сериозно реагира за това, че решенията определено се взимат от кръг от хора, но не и от цялата коалиция, и в това отношение много се надявам, че днес тежката си дума ще каже Коалиционният съвет”, посочи Илияна Йотова.

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов каза, че „Продължаваме Промяната” не се съобразяват с коалиционните си партньори и се изказват по определени теми неподготвени.

Коалицията обсъжда антикризисен пакет за 2 млрд. лева

На второ място това, което Йотова посочи е, че все още част от протестиращите българи не са удовлетворени. „Разчитам, че срещата с превозвачите ще даде своя положителен резултат”, заяви тя. „Но най-вече това, което очаквам е поне средносрочната програма за управление на правителството, така че и след юни да знаем какво ще се случи в България”, каза вицепрезидентът.

За това дали мерките са навременни или закъснели, тя заяви, че мерките са добри, когато и да бъде взето решение за тях, разбира се, можело и по-рано. „Аз съзнавам, че е трудно на правителство в момента в тази динамично сменяща се обстановка всеки ден. Можеше, разбира се и малко по-рано да бъдат взети, но по-добре късно отколкото никога”, заяви Йотова. /БГНЕС