Интер удължи агонията на Милан с успех в дербито

Интер удължи агонията на Милан, след като го победи с 1:0 в мач от 21-ия кръг на Серия "А". Единственото попадение бе дело на Лаутаро Мартинес. Така "росонерите" нямат победа вече пет поредни кръга, а "нерадзурите" печелят дербито за втори път в рамките на три седмици.

Очаквано Интер започна по-добре и още в началните минути Лаутаро на два пъти беше близо до гола. Негов удар първо профуча в опасна близост да целта, а след това стреля в горния ляв ъгъл, но Чиприан Татарушану направи брилянтно спасяване. По-късно Един Джеко поиска дузпа, но претенциите му не бяха уважени. В 34-ата минута логичното се случи и "нерадзурите" поведоха. След центриране от корнер, Лаутаро надскочи Симон Кяер и с глава преодоля Татарушану, който също можеше да се намеси по-добре – 1:0! Това беше гол №7 за Мартинес в дербито и единствено Стефано Найерс (11) има повече от него за "синьо-черните".

След почивката нещата не се промениха и Стефано Пиоли не закъсня със смените. В игра се появиха Рафаел Леао и Алексис Салемакерс, съответно на местата на Дивок Ориги и Давиде Калабрия. Но секунди по-късно Лаутаро можеше да се разпише за втори път в дербито, след като засече ниско подаване и стреля, но Татарушану изби.

Милан продължи да бъде все така апатичен. В 68-ата минута "росонерите" получиха фаул фронтално срещу вратата, но дистанцията беше голяма. Зад топката застана Тео Ернандес, ударът му мина високо над вратата и спокойната вечер за Онана продължи.

Чак в 75-ата минута "росонерите" накараха вратаря на Интер да се намесва. Това стана след шут на Диас. Онана обаче не беше особено затруднен и улови. Малко по-късно Леао изведе Оливие Жиру на отлична позиция, но овладяването на опитния французин беше под всякаква критика и пропиля чудесната възможност. После Жури стреля от фаул в аут.

До края гол на Лаутаро беше отменен за засада, Татарушану изби шут на Ромелу Лукаку и Интер спечели дербито само с 1:0. /БГНЕС