Интер докосва титлата след нов успех в Серия А

Отборът на Интер направи още една крачка към първата си шампионска титла в Италия от 11 години насам, след като победи Сасуоло с 2:1 у дома. За "нерадзурите" това бе десети пореден успех в първенството, след който те вече имат 11 точки преднина на върха на класирането преди втория Милан.

Антонио Конте е напът да върне Интер на върха в Италия

На "Сан Сиро" централният нападател на домакините Ромелу Лукаку откри резултата още в 10-та минута след подаване на Ашли Йънг, а в 67-та минута белгийският национал асистира на Лаутаро Мартинес за 2:0. Силите на гостите стигнаха за почетен гол на Хамед Траоре пет минути преди края на редовното време. По този начин Интер вече има 71 точки и девет кръга преди края на сезона води с 11 точки пред Милан.

Шампионът в последните девет години Ювентус победи Наполи с 2:1 като домакин след голове на Кристиано Роналдо и Пауло Дибала. Лоренцо Инсиние от дузпа в 90-та минута се разписа за неаполитанци. "Бианконерите" са на трето място в подреждането с 59 точки, докато Наполи е на пета позиция с три точки по-малко. /БГНЕС