Неделев е опериран успешно след пътния инцидент с националите в Тбилиси

Българският национален отбор е претърпял тежък пътно-транспортен инцидент след пристигането си в грузинската столица Тбилиси, предадоха от родния футболен съюз.

Състоянието на играча на Ботев Пд (д) вече е стабилно.

На път към хотела на тима шофьорът на първия от двата автобуса, превозващи състава ни, загубил контрол върху управлението на возилото заради мократа настилка, в следствие на което предизвикал тежка катастрофа. След сблъсъка Тодор Неделев е бил транспортиран до местна болница, където е бил опериран заради счупен череп. По информация на Дарик и dsport.bg, потвърдена и от БФС, и от Ботев Пд, интервенцията е продължила около два часа, но е преминала успешно. Той ще остане една седмица под лекарско наблюдение в Тбилиси. Всички останали членове на отбора и щаба на българския национален отбор са добре.

Най-важното беше бързото и адекватно транспортиране на Тодор Неделев до болницата. Тодор е стабилизиран, шокът е голям и вероятно дълго време футболистите ще са афектирани. Животът е такъв, че не можем да предвиждаме такива неща. За момента желанието на треньорския щаб е двубоят с Грузия да се изиграе по план“, каза пресаташето на централата Виктор Игнатов за Нова ТВ, като разкри, че е имало опасност за живота на халфа.

България гостува утре на Грузия след тежката загуба с 2:5 у дома от същия съперник преди седмица от 19:00 часа българско време в четвъртия си мач от Лигата на нациите в търсене на първи успех в тазгодишното издание на надпреварата. /БГНЕС