Илия Груев влезе в треньорския щаб на Вердер

Илия Груев /д/ бе помощник на Красимир Балъков в Кайзерслаутерн преди години.

Бившият български национал Илия Груев получи много престижно назначение, след като бе избран за асистент-треньор на наставника на Вердер Бремен Флориан Кофелд. За последно Груев бе начело на втородивизионния Дуисбург, но бе освободен от там в края на миналата година. Сега той ще има възможността да изпробва възможностите си в Бундеслигата, присъединявайки се към другите помощници на Кофелд - Тим Боровски и Томас Хорш.

"Изключително много се вълнувам за тази нова глава в живота ми. Флориан Кофелд е невероятен треньор, на който се възхищавам от много време. Сигурен съм, че можем да постигнем големи нещо заедно във Вердер. Харесвам този отбор от много време, заради начина, по който върши своята работа, и съм сигурен, че ще пасна в екипа", коментира Груев пред официалния сайт на бременци.

49-годишният специалист е бил помощник-треньор още в отборите на Хайдук Сплит и Кайзерслаутерн. "Илия е перфектното ново попълнение за щаба. Той бе професионален футболист дълги години и също така има много опит като старши-треньор", заяви Кофелд.

Във Вердер Бремен се подвизава и синът на Илия Груев - Илия, като наскоро 19-годишният талант подписа първия си професионален договор с елитния тим. /БГНЕС