Ибрахимович остава в Милан за още един сезон

Златан Ибрахимович удължи договора си със седемкратния европейски клубен шампион Милан с една година, съобщиха от пресслужбата на италианския първенец. „Милан е щастлив да обяви подновяването на контракта на Златан Ибрахимович до 30 юни, 2023. Шведският нападател ще продължи да носи 11-и номер на фланелката“, написаха от клуба в свое съобщение.

Златан Ибрахимович.

Ибрахимович, който навършва 41 години през октомври, парафира сделка, с която ще получи около 1 млн. евро от фиксирана заплата, и огромни бонуси свързани с представяния и постижения. Шведът е извън игра най-рано до началото на следващата година след операция на лявото коляно през май. Бившият нападател на Интер, Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед сподели през май, че е прекарал шест безсънни нощи поради болката в коляното, защото бил твърдо решен да изпълни обещанието си към "росонерите" да им донесе първо Скудето от 11 години насам.

Той вече пропусна Евро 2020 след интервенция на лявото коляно миналата година, преди да получи проблем в ахилеса, който му коства титулярното място в атаката на Милан. Ибрахимович се завърна на "Сан Сиро" през януари 2020, осем години след като напусна клуба, и пристигането му даде началото на възхода на отбора под ръководството на Стефано Пиоли, довело и до шампионската титла на Серия А миналия сезон. /БГНЕС