Художествената гимнастика е №1 за юни

Симона Дянкова се надява ансамбълът да продължи със силните си изяви и на Световното в Баку през септември.

Националният ансамбъл по художествена гимнастика бе избран за „Отбор №1" на месец юни в традиционната анкета на пресклуб „България", предаде репортер на БГНЕС. Отборът в състав Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова заслужи приза заради великолепното си представяне на Европейските игри в Минск преди месец, където спечели два сребърни медала и един бронзов. Ансамбълът печели наградата със 17 гласа.

Треньорката на момичетата Весела Димитрова заслужено получи наградата за „Треньор №1". Тя получи 9 гласа , за да спечели своето четвърто отличие на месеца. „Изключително сме щастливи от тези награди. Мисля, че представянето ни на Европейските игри беше доста добро. Надявам се да сме още по-силни за Световното първенство в Баку през септември. Работим доста усърдно, Направихме един ползотворен лагер в Япония и се надявам да вземем три златни медала, а не златен и два сребърни", каза г-жа Димитрова.

Капитанът на отбора Симона Дянкова също изрази задоволството си от постигнатото последно време. „Много сме щастливи. Доволни сме от представянето си в Минск, но можем още повече и се надявам да го покажем. Състезанието беше доста различно, доближаваше се до Олимпийски игри и затова беше много интересно. Остана незабравим спомен за нас", каза Дянкова пред медиите.

„В Япония нашите момичета се чувстват като звезди - хората ги приемат много добре и им се радват. Променихме съчетанията, за да станат още по-сложни и трудни, да бъдат по-високо оценени. Отработваме ги в момента. Малко им е тежко, но ще се справят", допълни Весела Димитрова за подготвителния лагер на ансамбъла в Япония.

Тя разясни програмата на отбора до планетарния шампионат в Азербайджан. „Август ни предстоят две Challenge Купи - в Минск и в Казан, а след това имаме две седмици преди да започне Световното първенство. Момичетата израстват с всяка една тренировка и всяко едно състезание. Наясно са какво трябва да направят. Винаги е трудно, когато има промени в състава. Досега Ерика се представя доста добре, както и Стефи в началото на едното съчетание, така че не е толкова трудно", коментира още Димитрова.

За финал Димитрова поясни, че битката в Баку ще бъде жестока, тъй като само три състава - нашият, руският и италианският, имат квота за Токио 2020 и всички останали ще участват с най-доброто. /БГНЕС