Георги Тодоров е новият наставник на Левски

Георги Тодоров е новият старши треньор на Левски, потвърдиха от клуба. В екипа му влизат Димитър Телкийски, Тодор Симов и треньора на вратарите Георги Стоянов. Тодоров води днешната тренировка на "сините", предаде репортер на БГНЕС. Тодоров заменя на поста Петър Хубчев, а в момента клубът води разговори за прекратяване на договорите на Хубчев и неговите помощници.

Опитният наставник Тодоров изведе футболистите на "сините" малко след 17:00 ч. на "Герена". На стадион "Георги Аспарухов" присъстваха и новите собственици на клуба Наско Сираков и Тити Папазов, които обаче отказаха да говорят пред медиите. Те посетиха съблекалнята и се предполага, че са уведомили футболистите за уволнението на Хубчев.

Единствено все още не се знае дали договорът на специалиста ще бъде разтрогнат по взаимно съгласие, или Хубчев ще иска сериозна неустойка. Ръководството на клуба вече търси негов заместник, споменават се имената на Ясен Петров и Славиша Стоянович. Във вторник "сините" загубиха от Локомотив Пловдив на "Лаута" с 2:0 и ще имат трудната задача да обърнат съперника си в реванша на "Герена". Така се очертава Левски за поредна година да остане без трофей. Петър Хубчев оглави един от най-популярните български клубове на 15 май миналата година, когато подписа контракт за срок от две години с опция за удължаване с още един сезон.

Георги Тодоров пък застана начело на отбора и миналия сезон след уволнението на Георги Дерменджиев. Асистент на Тодоров ще бъде Димитър Телкийски. Двамата може да останат на кормилото на софийския отбор до края на сезона, както стана и миналата година. /БГНЕС