Христо Иванов: Борисов е още на власт, за да осигури порциите на ДПС

Протестът има страхотна енергия – толкова много хора на дневен протест, аз не съм виждал. Гневът на хората не само не е затихнал, а се увеличава. Чутото днес в парламента само ще налее масло в огъня. Това заяви пред БГНЕС лидерът на „Да, България” Христо Иванов.

Посланията на политическите сили са напълно неадекватни. Премиерът Бойко Борисов ще се опита да се задържи на власт колкото е възможно по-дълго време с цената на всичко. ДПС ще получи необходимото им време. Силно впечатление направи началото на речта на техния лидер Мустафа Карадайъ, която беше като фактура. Той изброи всички финансови инструменти, които се надяват да усвояват, т.е. корупционните схеми да продължат. На тях им трябва време, за да могат да програмират това крадене. Борисов ще им осигури това време, оставайки на власт дори с цената на нарастващо напрежение. А то ще нараства, има много гняв у хората, заяви Иванов.

Според него кризата не само няма решение, тя вече се превръща в спирала.

Имаме един кабинет, който е напълно изчерпан от демократична легитимност. Той ще се опитва да оправдава оставането си на власт с някакви конкретни задачи. Борисов очаквано се превърна в Орешарски. Дали ще има нов кабинет, или дали Борисов ще държи властта до последно, няма никаква съществена разлика.

ДПС и корупционните кръгове около Сарая имат нужда от тези месеци до редовните избори, за да се осигури програмирането на кражбата от следващите европейски фондове и да гарантират, че Борисов ще може да организира следващите избори и няма да излезе изпод техния контрол.

Как Борисов ще им осигури това време като остане на власт или ще минат през някаква нова конфигурация, е детайл. Важното е пари и време за ДПС, важното е да им осигури порциите. Народното въстание само ще ескалира, заключи Христо Иванов. /БГНЕС