Хиндлиян: Моделът, по който се управлява футболът е погрешен

Бойко Борисов и другите политици се съгласиха, че футболът у нас се управлява по погрешен модел. Това заяви председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян, предаде репортер на БГНЕС.

Той и представители на други организации се срещнаха с премиера Бойко Борисов, министъра спорта Красен Кралев и финансовия министър Владислав Горанов, като срещата продължи повече от два часа.

Председателят на Тръст „Синя България" Даниел Стрезов заяви, че привържениците нямат план и готовност да поемат клуба административно и още по-малко финансово, Той каза това по повод предложението на премиера Бойко Борисов феновете на „Сините" да поемат контрол, ако искат нещата в клуба да се случат, както им се иска.

„Имаме единодушие, че през последните 10 г. Левски е политически заложник и моделът на управление е сбъркан. Това е процес и не може да стане от днес за утре. В момента изглежда, че клубът е тръгнал към своята финансова независимост. Имаме договорка, че ще получим документи и ще заявим пред общността така ли е, или не. Това, че ние в България не познаваме други работещи модели, не означава, че такива не съществуват. И не означава, че ние не трябва да се опитаме да ги намерим и приложим. Ако утре акциите бъдат депозирани, нямаме готовност да поемем чисто административно управлението на клуба, да не говорим финансово. Но от друга страна ние сме хората, които посрещаме и изпращаме поредната „бащица". Едни и същи действия ще водят до едни и същи резултати. Рискът е концентриран само в едно място", заяви Стрезов.

Председателят на сдружение „Сини сърца" Илия Христов заяви, че хората от неговата организация вярват в сегашното управление на Левски. Той поясни, че е на лице прозрачност, каквато не е имало в последните години и освен това министърът на финансите Владислав Горанов е потвърдил за точността на финансиране на клуба.

„Левски няма да загине. Съгласуваната позиция на нашето сдружение е, че вярваме в сегашното ръководство на Левски. Има прозрачност в управлението на клуба, която в последните години липсваше. От представените документи виждаме, че Левски е финансиран по правилния начин и това потвърди министър Горанов. Не можем да кажем дали бизнесът е законен и правилен, но е факт, че клубът се управлява добре в момента. Надяваме се проверките да бъдат в рамките на закона и по конституция. Защо всичко се случва точно сега? Предполагаме, че е във връзка със сигнала на братя Найденови", заяви Христов. /БГНЕС