Хетафе отказва да пътува до Милано за мача с Интер

Хетафе няма да пътува за мача с Интер, независимо от последствията.

Президентът на Хетафе Анхел Торес заяви, че няма да пусне отбора си да пътува до Милано за мача с Интер от осминафиналите на Лига Европа в четвъртък, дори и това да означава служебна загуба за тима му.

Милано се намира в най-тежко ударения от COVID-19 регион в Европа - Ломбардия, като премиерът на Италия Джузепе Конте вече обяви прекратяването на всички мачове от Серия А и долните дивизии на страната, но УЕФА настоява мачовете от европейските клубни турнири да се провежда по програма, макар и без публика в някои случаи. От Хетафе са изпратили официална молба до европейската футболна централа да отложи срещата и днес очакват отговор.

"Ако нещо не се промени, ние няма да пътуваме за Италия. Помолихме УЕФА за алтернативен вариант, мачът да не се играе в Милано. Не искаме и нямаме нужда да отиваме в центъра на коронавируса. Поискахме и съдействие от Испанската футболна федерация да се изиска отлагане на мача. Ако трябва да загубим служебно мача, ще го загубим. Аз няма да поемам никакви рискове. Това ни прави много емоционални, но щом това трябва да е начинът, нека така бъде", каза Торес.

"Казаха ми да поискам специално разрешително от властите за пътуване до Италия, но няма да го сторя. Няма да ходя на място, на което не желая. Разговарях с хора от Интер, които са съгласни, че е необяснимо, че ние трябва да пътуваме до Италия. Няма да отстъпя. Хетафе няма да пътува", допълни президентът на испанския отбор. /БГНЕС