Хамилтън подписа нов едногодишен договор с Мерцедес

Действащият шампион Люис Хамилтън подписа нов едногодишен договор с Мерцедес. Това означава, че той ще продължи да кара за „сребърните стрели“ и през 2021 година до съотборника си Валтери Ботас, който също преподписа миналата година.

Седемкратният световен шампион във Ф1 Люис Хамилтън.

Мерцедес обясни забавянето на новата сделка с пандемията от коронавирус и това, че представителите не могат да се срещат очи в очи. Самият Хамилтън даде положителен тест, което добави към закъснението при договарянето между двете страни. Но сега споразумението бе потвърдено, като тимът заяви своята отдаденост към усилията на 36-годишния пилот да промотира по-голямо разнообразие и инклузивност в автомобилния спорт, създавайки съвместна благотворителна фондация с него. „Развълнуван съм да бъда с Мерцедес за девети сезон. Нашият отбор постигна невероятни неща заедно и очакваме с нетърпение да надградим още повече над нашия успех, докато продължаваме да се подобряваме както на пистата, така и извън нея. Отдаден съм напълно да продължа и борбата за по-голямо разнообразие в автомобилния спорт за бъдещите поколения и съм признателен на Мерцедес, че не спира да ме подкрепя по отношение на този проблем. Горд съм, че през тази година правим още една крачка напред със създаването на фондация за разнообразието и инклузивността в спорта. Вдъхновен съм от всичко това, което може да изградим заедно и нямам търпение да се върна на пистата през март“, каза британецът в свое изявление.

Историята на Мерцедес и Люис говори сама за себе си в последните осем години и ние сме гладни за състезания и добавяне на нови страници към нея“, каза шефът на Мерцедес Тото Волф. Хамилтън е устремен към рекордна осма световна титла при пилотите тази година, с което ще задмине официално легендата Михаел Шумахер. /БГНЕС