Хамилтън: Пистата в Истанбул е като ледена пързалка

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отправи сериозни критики към организаторите на Гран при на Турция заради състоянието на пистата в Истанбул, завявайки, че тя е като ледена пързалка.

Хамилтън изрази недоволство от пистата в Истанбул.

Британецът може да изравни рекорда на легендата Михаел Шумахер от седем световни титли именно в Турция тази неделя, но днес той и съотборникът му в Мерцедес имаха доста проблеми по време на първите две открити тренировки. "Положението е катастрофално, честно казано. Това е една фантастична писта, не мога да разбера защо са похарчили милиони, за да сменят настилката. Знам, че е стояла много време, без да се използва, но можеха просто да я почистят, вместо да хвърлят толкова пари. Сега пистата е по-зле дори от Портимао, когато беше с чисто нова настилка. Гумите ни не работят. Чувстваме се като на ледена пързалка, така че няма как да се насладим на тази писта, както беше преди. Не виждам как това ще се промени до неделя. Просто е ужасяващо по цялото трасе, усеща се сякаш има мокри петна", коментира Хамилтън, който даде 15-то време в първата тренировка и четвърто във втората.

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен бе най-бърз и в двете тренировки, но въпреки това се съгласи с Хамилтън. "Няма никакво сцепление, много по-зле е от Портимао. Много далеч е от истината, сякаш караме на лед. Надявам се да не вали, защото тогава наистина ще караме на лед, може би ще трябва да сложим вериги на гумите или нещо подобно - това би било доста интересно", каза холандецът. /БГНЕС