Гуардиола: Ще дадем живота си за победа срещу Астън Вила

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че неговият тим ще "даде живота си" за победа срещу Астън Вила в последния кръг, която би донесла на тима втора поредна шампионска титла.

Пеп Гуардиола

Вчера "гражданите" направиха грешна стъпка в преследването с Ливърпул и взеха само точка от гостуването си на Уест Хям, като Рияд Марез пропусна късна дузпа, която можеше да донесе успеха на Сити. По този начин Сити се нуждае от задължителна победа у дома срещу Вила в последния кръг, за да е сигурен за титлата. "Имаме голямата привилегия да играем у дома. Всичко е в нашите ръце. Няма нужда да гледаме другаде, а само себе си. Просто трябва да дадем всичко от себе си. Казах на играчите да не бъдат тъжни, защото играха добре, а и е честно срещу съперник като Ливърпул всичко да се реши в последния ден. Срещу този Ливърпул няма как да станеш шампион четири кръга преди края", каза след двубоя Гуардиола.

"Следващата седмица нашият стадион ще е пълен и ние ще дадем на феновете живота си, и те на нас, заедно. Да имаме шанс да спечелим един мач пред нашите фенове и да станем шампиони е огромна привилегия. Очаквам двубоя с нетърпение", допълни треньорът на Сити.

"Гражданите" ще могат да станат шампиони още преди последния си мач, ако Ливърпул загуби гостуването си на Саутхемптън във вторник. Запитан дали има послание към "светците", Гуардиола отговори: "Бийте Ливърпул с 4:0". При равенство на "Сейнт Мерис", то мърсисайдци ще могат в най-добрия случай да настигнат Сити по точки, като тогава ще се гледа головата разлика, в която на този етап шампионите имат предимство от седем гола. /БГНЕС