Гуардиола: Не знам как оцеляхме

Пеп Гуардиола разкритикува "неприемливия, ненормален" график, с който трябва да се справя неговият Манчестър Сити преди полуфиналния двубой за ФА Къп с Челси, който "гражданите" спечелиха с минималното 1:0.


Попадението на Бернардо Силва позволи на Сити да избегне нови продължения, след като игра 120 минути в четвъртфиналния мач-реванш с Реал Мадрид само няколко дни по-рано тази седмица. Носителите на ФА Къп изпитваха трудности срещу Челси на "Уембли", но в крайна сметка са на нов финал, където чакат победителя от другия 1/2-финал, който противопоставя Ковънтри и Манчестър Юнайтед.

Говорейки след мача, Гуардиола разкритикува програмата на отбора си. "Неприемливо е. Ковънтри, Челси, Манчестър Юнайтед не играха през седмицата, а те ни сложиха да играем днес. Следващата седмица, да играем в петък. Петък ще е по-добре от събота. Невъзможно е от гледна точка на здравето на играчите. Не е нито нормално, нито приемливо, нито възможно да изиграеш 120 минути срещу Реал, начина, по който загубихме, и сега полуфинали във ФА Къп. Тази страна е специална, но заради здравето на футболистите. Не знам как оцеляхме днес. Наистина не знам", започна испанският специалист.

Запитан относно това как може да направи Футболната асоциация относно графика, той отвърна: "Единствената власт, която имам, е да го каза пред вас журналистите. Това няма да промени нищо. Знам го. Но защо играем днес, а не утре, когато Ковънтри, Юнайтед и Челси нямат мачове през седмицата? Защо? Защо няма допълнителен ден почивка за здравето на играчите? Кажете ми как се подготвяме за този полуфинал с Челси в най-важния момент от сезона. Невъзможно е, няма шанс. Мислех много за ротация. Това ни се случи преди 2-3 години, когато играхме в Дортмунд в сряда, пътувахме, и в събота излязохме срещу Ливърпул, направихме много промени и на почивката губехме с 0:3. Те ни унищожиха. Успяхме да отвърнем през второто полувреме. Направих промени и говорих много с треньорския щаб - повечето футболисти не бяха напълно възстановени. Невъзможно е заради интензитета и начина, по който играхме срещу Реал в Шампионската лига с продължения и дузпи. От психологическа гледна точка е трудно да се възстановиш след такъв двубой. Тези играчи са легенди - те го правят от седем години насам. Те отново го доказаха. Родри, как игра днес. Кайл (Уокър), контузен в последните три седмици, да изиграе 120 минути и да тича срещу Николас Джаксън и Михайло Мудрик в края. Не знам как оцеляха. Шапки долу за тях", добави Гуардиола. /БГНЕС

Категории:

Тагове: