Гроздан Караджов: Започва пълен одит на първокласните пътища и магистрали

Започваме 4-годишна програма за основни и превантивни ремонти на пътища от републиканската пътна мрежа – от клас 1 до клас 3. Четвъртокласната пътна мрежа също ще бъде текущо ремонтирана така, както е записано в програмата за управление на правителството.

Това заяви регионалният министър Гроздан Караджов по време на пресконференция, на която обяви приоритетите и екипа на министерството, предаде репортер на БГНЕС.

Ще бъде направен пълен одит на всички първокласни пътища, на всички магистрали и на инженерните съоръжения към тях. Този одит е разпореден от 2 дни от заместник-министър Явор Пенчев, добави Караджов.

Всички започнати обекти в момента страдат от липса на окончателни проекти на ОВОС и не са направени отчуждавания. Започваме интензивно да работим с АПИ за попълване на тези досието, тоест за узаконяването на всички отсечки от автомагистралите, съобщи министърът, уточнявайки, че това включва и разширяването и рехабилитацията на пътя между Ботевград и Видин.

Започваме да работим по тунелите Петрохан, Шипка и тунела под Стара планина, по протежение на АМ „Черно море”, добави министърът. /БГНЕС