Гриша Ганчев за ЦСКА, "макаците" и спортното министерство

"Червените" винаги са били в окопа и то не от вчера, а от 30 години да кажем, но последните години са най-долу в окопа. Не знам на кой пречи този клуб, който има толкова голяма фенска маса. Все пак ЦСКА е социален феномен", каза финансовият благодетел на ЦСКА - Гриша Ганчев, в предаването на БТВ "120 минути".

Гриша Ганчев.

"Спазваме строга финансова дисциплина. ЦСКА се издържа сам на 80-90 процента в последните 2 години.

През последните години държавата се превърна в територия, която се обитава от стадо макаци, образно казано. Главният макак обладава цялото стадо, по пряк или косвен начин.

Народът му се иска да се случи нещо друго. Дано новото правителство даде свобода на бизнеса. Очаквам да се случат много хубави неща за държавата. Тези млади хора много ме кефят. Образовани са и като гледам, не са измамници. Крайно време е младите хора да поемат управлението на държавата. Бизнесът има нужда от свобода и да не го рекетират.

Провеждат се търгове на всички зали, в които тренират спортовете на клуба ЦСКА. Има право всеки да се яви на търга - физическо, юридическо лице... Всеки да кандидатства за зала. Как става това? Спортното училище на ЦСКА е държавно. Да кажем, Пенчо печели и казва как от утре в тази зала ще си складира картофите.

Нашите хора казаха на министъра, че сме инвестирали 4 800 000. Парите, които дължим ще ги преведем, но да се реинвестират в подобрение на базите. А не някой да ги източи.

За новия стадион, инвеститорите ще дадат част от парите. Ама ние се мотахме две години да правят оценки, за министерството говоря.

Новият стадион ще струва около 45 милиона евро. Ще бъде с капацитет за 15 000 седящи места. Правоъгълен, затворен на 80 процента.

Това е последната ми кауза в живота. Със зелени, оранжеви, с всички сме се договорили. На никого не пречим. Не искаме да ощетим държавата, а заедно да направим нещо добро. Аз искам Левски да си направят даже по-хубав стадион, ако могат. 2023-а година в края стадионът на ЦСКА трябва да е готов.

Как да не подкрепим Бербатов за БФС? Ако до една година не мога да строя стадион, това ще ме откаже от клуба. Догодина приключвам с бизнеса. Намерил съм си хоби. Напечелих се, дето има една дума. Нищо не ми липсва", са част от най-интересните фрази и тези, които изрази Ганчев. /БГНЕС

Категории: