Григор остава 24-и в ранглистата, Томова губи две места

Първата ни ракета Григор Димитров остава на 24-о място в световната ранглиста при мъжете. Българинът, който не участва в Токио или Астана миналата седмица, запазва ранкинга си с актив от 1640 точки. На 105 пред него е австралиецът Алекс де Минор, а 20-ият Денис Шаповалов, който се изкачва с две места след достигането до полуфиналите в Токио, е с 285 пункта повече от Григор. Нашият тенисист е заявил участие на турнира в Стокхолм следващата седмица.

Димитър Кузманов бележи скок с четири места и е вече 168-и в класацията на ATP. Адриан Андреев губи три позиции и след рекордното си класиране миналата седмица е 214-и. Александър Лазаров също отбелязва регрес от две места и е 313-и.

Григор Димитров.

В топ 10 има две промени. Стефанос Циципас, който отстъпи на Новак Джокович във финала в Астана, измества Александър Зверев от петата позиция. Шампионът в Токио Тейлър Фриц влиза в челната десетка и е на осмо място. От нея излиза Хуберт Хуркач, който е 11-и, а Камерън Нори застава на десета позиция. Лидер продължава да бъде шампионът на Ю Ес Оупън Карлос Алкарас, следван от Рафаел Надал, Каспер Рууд и Даниил Медведев. Джокович е седми, а Андрей Рубльов – девети.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова губи две позиции в обновената ранглиста на Женската тенис асоциация. Вики е 93-а с актив от 679 точки, на 20 от топ 90, който е окупиран от британката Хариет Дарт. Представителката на Великобритания се изкачва с шест места.

Виктория Томова.

Изабелла Шиникова регресира с три позиции и заема 237-о място. Гергана Топалова остава на 332-а позиция, a Джулия Терзийска губи четири места и е 482-а.

В топ 10 няма нито една промяна. Убедителна водачка продължава да бъде полякинята Ига Швьонтек, която тази година триумфира на Ролан Гарос и Ю Ес Оупън. Втора е финалистката в Ню Йорк и Уимбълдън по-рано Онс Жабер. Следват Анет Контавейт, Паула Бадоса, Арина Сабаленка, Джесика Пегула, Мария Сакари, Коко Гоф, Симона Халеп и Каролин Гарсия. /БГНЕС