Григор Димитров започна с убедителна победа на Ролан Гарос

Григор Димитров записа убедителна победа в първия кръг на Откритото първенство на Франция – Ролан Гарос. Българинът се наложи с 6:0, 6:3, 6:2 над преминалия през квалификациите Тимофей Скатов (Казахстан). Двубоят продължи по-малко от два часа.


За водещия ни тенисист това бе и първи мач с екип на Lacoste. Малко преди срещата, Григор обяви партньорството си с бранда. Последните 15 години той играеше с Nike.

Григор Димитров приключи срещата с 10 аса и общо 31 печеливши удара на сметката си. Той допусна и 28 непредизвикани грешки, с 10 по-малко от Скатов. Бившият №3 в света веднъж загуби подаването си, като на свой ред стигна до 7 пробива.

Във втория и третия сет Скатов на няколко пъти затрудни подаването на българина, но като цяло нямаше никакви напрегнати моменти. Може би изключение бе последният гейм, когато световният №29 изпусна четири мачбола.

Димитров, който миналата седмица загря за двубоите в Париж с финал в надпреварата в Женева, ще срещне във втори кръг финландеца Емил Руусувуори, който спечели петсетов трилър срещу представителя на домакините Грегоар Барер - 6:2, 6:7, 5:7, 6:1, 6:4. Това ще бъде първи дуел между двамата.

Миналата година Димитров достигна до третия кръг в турнира, където отстъпи пред Диего Шварцман (Аржентина). /БГНЕС