Григор Димитров катастрофира на финала в Женева

Григор Димитров загуби от чилиеца Николас Джари с 6-7(1), 1-6 във финала на тенис турнира в Женева , Швейцария. Срещата продължи 1 час и 36 минути. Българинът бе равностоен в първия сет, който се реши с тайбрек, но катастрофира във втория за 1-6. По този начин Гришо се размина с девета титла в кариерата си.


За последно Димитров игра финал през февруари 2018 година в Ротердам, когато отстъпи на Роджър Федерер.

Джари вече води в общия баланс с 2-0, след като спечели и на клея в Барселона през 2019-а след драматичното 2-6, 6-4, 7-6(2).

Поставеният под номер 4 българин, който участва с "уайлд кард", в Женева допусна пробив в третия гейм, който успя да върне в осмия за 4-4. Първият сет бе решен след тайбрек. Там Гришо отстъпи с 1:7. Това разколеба Димитров, който загуби първите пет гейма от втория сет. Българинът успя да вземе един гейм и намали на 1:5, но след това Джари затвори мача на собствен сервис.

"Мина много време, откакто бях на финал. Поздравления за Николас и за всичко, което прави с екипа си. Благодаря на моя екип и хората, които ме подкрепят. Пътешествието ми беше трудно, така че се радвам, че съм тук. Прекарах си страхотно“ – завърши бившият №3 в света.

Въпреки поражението, Димитров си гарантира завръщане в топ 30 на ранглистата на АТP.

Турнирът в Женева бе последна проверка преди започващото в неделя Открито първенство на Франция. Димитров ще играе в първия кръг в Париж срещу квалификанта от Казахстан Тимофей Скатов. /БГНЕС