Гражданска инициатива отличава с награди Кантарджиев, Кунчев и Мутафчийски

В събота, на 2 април ще се проведе едно необичайно награждаване на проф. Кантарджиев, доц. Ангел Кунчев и ген. Мутафчийски. Инициативата е по идея на пловдивския адвокат Станислав Станев, който организира група във Фейсбук и дарителска кампания в тази връзка.

По думите му, причината да се захване с идеята, е обидата, която той като български гражданин е почувствал, когато служебният министър Стойчо Кацаров пенсионира проф. Кантарджиев с единствения мотив, че е навършил пенсионна възраст, а на негово място беше сложен по-възрастен човек. Кацаров пък получи награда включително заради постигнатото от Кантарджиев, Кунчев и Мутафчийски.

И тъй като висшето държавно ръководство не се сети или пък не поиска да се сети за тези, които изнесоха на гърба си битката срещу разпространението на вируса, с това се заеха обикновените хора. Това не е първата подобна инициатива. Преди една година по подобен начин беше награден като народен будител историкът и адвокат – Янко Гочев, който от години работи за разкриване на руската убийствена политика срещу България. Церемонията по награждаването на Кантарджиев, Кунчев и Мутафчийски ще се състои от 13:00 в зала „Тържествена“ на Централния военен клуб. /БГНЕС

Категории:

Тагове: