Граждани отново излязоха на протест, искат наказание за всеки нарушител

За втори пореден ден граждани се събраха на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски" в столицата, където Георги Семерджиев уби при тежка катастрофа две млади момичета, предаде репортер на БГНЕС.

Движението в района е спряно. Хората разговарят помежду си, много от тях са с велосипеди и с малки деца. Те настояват за справедливо наказание за всеки нарушител на закона и бързи и адекватни действия от страна на органите на реда.

Протестът е под надслов "Срещу рецидивистите и корупцията на пътя".

На металната ограда, с която е обезопасен събореният от удара на джипа на Георги Семерджиев асансьор на метростанцията, някой е написал:

Животи прекратени. Цветя изкоренени. Семейства почернени и мечти осакатени. Хиляди сърца до болка наранени. Прах и земя и много черни хризантеми. Нека дойде краят на тази война. Опомни се човече, застани под небето и погледни звездите. Колко мои връстници не достигнаха дните.

По-рано премиерът в оставка обяви война на рецидивистите, употребяващи наркотични вещества и сядащи зад волана на автомобила.

Бойко Рашков: Ще се разделя с всеки бездействащ и пасивен полицай

Вътрешният министър Бойко Рашков добави, че специализираната полицейска акция започва още днес и няма краен срок. /БГНЕС