Грациите ни със седем медала от Гърция и с поглед към Париж

Националният ни отбор по художествена гимнастика, подкрепян от Фондация „Спорт в България“, се представи впечатляващо този уикенд, като завоюва седем медала на Световната купа по художествена гимнастика в Гърция.

В Палео Фалиро България бе представена от Ева Брезалиева и Елвира Краснобаева в индивидуалната надпревара и от ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

Елвира Краснобаева триумфира като шампион в многобоя при жените при дебюта си на Световна купа. Тя спечели още три отличия – златен медал на обръч и два сребърни, на бухалки и лента.

„От тази Световна купа останах с много добри впечатления. Беше нещо ново за мен да се състезавам с най-добрите гимнастички в света. Най-голямото предизвикателство бе да се концентрирам да изпълня безупречно всичките си съчетания в многобоя. Разбира се, има още много върху какво да се работи и да се подобрява“, сподели Краснобаева след завръщането си в България.

Много добро бе представянето и на Ева Брезалиева. Грацията ни завоюва сребърен медал в многобоя и бронзови на топка и бухалки. Брезалиева записа и две четвърти места във финалите на обръч и лента.

„Останах с много позитивни впечатления от Световната купа. Доволна съм от себе си, въпреки че има върху какво още да се работи, за да се представим в пълния си блясък. Радвам се, че успях да овладея емоциите си и да съм напълно концентрирана през цялото състезание“, коментира тя.

Ансамбълът-жени, които ще представлява България на Олимпийските игри в Париж това лято, също се представи добре на състезанието в Гърция.

Следващото важно състезание за националния ни отбор по художествена гимнастика е Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в София в зала „Арена София“ на 12-14 април. Тук България ще бъде представена от ансамбъл-жени, Боряна Калейн и Стилияна Николова. /БГНЕС