Горя покрив на сграда в жк Павлово, няма пострадали

Пожар в жк Павлово ликвидираха този следобед пожарникарите в София, горя покрив на жилищна кооперация. На някои места е прегоряло на жилищни помещения на долния етаж под покрива. От водата, която сме използвали за гасене има поражения на жилищата на долния етаж. Това заяви старши инспектор Емил Симеонов, предаде репортер на БГНЕС.

Симеонов каза, че няма пострадали и загинали. “Електрическото захранване на сградата е спряно, разследване ще установи причините за пожара”, обясни той.

Симеонов посочи, че днес в 13:13 часа в оперативния център на Столична пожарна е получен сигнал за пожар в покривна конструкция на жилищна сграда. “Веднага към адрес изпратихме 3 пожарни екипа, които да изгасят пожара, линейка и автостълба”, каза той и добави, че първите екипи, които са пристигнали са заварили, че целият покрив гори.

“В различните етапи на гасенето на пожара между 3 и 5 екипа имахме на място”, обясни Симеонов. Той каза, че конструкцията на покрива е била много сложна за гасене, защото е стоманобетонна с дървен обков, освен това е и стръмна. “Успяхме да се справим без поражения на долните жилища”, подчерта той.

“На последния етаж на блока има два мезонета и хората се бяха евакуирали”, посочи той и добави, че поради конструкцията на блока, опасността за живущите на долните етажи е била малко, но и те са се евакуирали.

Живущите в блока разказаха, че не знаят каква е причината за пожара и очакват комисия, която да каже на каква стойност възлизат пораженията. Някои изразиха притеснение, защото зимният сезон е близо. /БГНЕС