Гонзо ще води България срещу Гибралтар и Грузия, БФС търси нов селекционер

Георги Иванов-Гонзо ще води българския национален отбор в предстоящите мачове с Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни) от Лигата на нациите, потвърдиха от Българския футболен съюз. Вчера селекционерът на тима Ясен Петров подаде оставка след унизителната загуба от Грузия с 2:5 в Разград, а следващият мач на тима е след едва три дни.

Георги Иванов-Гонзо

В същото време Изпълнителният комитет на БФС ще проведе извънредно заседание във вторник, на което ще бъдат дискутирани вариантите за нов национален селекционер. "Ръководството на Българския футболен съюз и президентът Борислав Михайлов изразяват силното си възмущение от поведението на българския национален отбор при снощната катастрофална загуба от Грузия", се казва в позиция на централата.

"Категорични сме, че националната фланелка е чест, гордост и огромна отговорност – все качества, които отсъстваха от представянето на отбора ни в последния двубой. Въпреки подмладяването на състава в последната година и половина и въпреки осигурените предпоставки за успех, резултатите и играта не отговориха на очакванията не само на ръководството на Българския футболен съюз, но и на цяла България", допълват от БФС.

България заема трета позиция в група 4 (Лига С) на Лигата на нациите с една точка от два мача, като след нас е единствено тимът на Гибралтар, който загуби първите си два мача. В четвъртък България гостува именно на Гибралтар, а в неделя ни предстои визита в Тбилиси на Грузия. /БГНЕС