Гол на Сон в продължението измъкна трите точки за Тотнъм на „Вила Парк"

Домакините поведоха след по-малко от 10 минути игра, когато Тоби Алдервейрелд си отбеляза нелеп автогол. Белгийският национал опита да изчисти подаване от десния фланг, но под натиска на Мбвана Самата не уцели чисто топката и тя влетя в мрежата зад Лорис. В 26-та минута бранителят се реваншира, след като изравни резултата. Той се възползва от разбъркване след центриране от корнер и със силен шут разстреля Пепе Рейна - 1:1.

Секунди преди да приключи второто полувреме бе отсъдена дузпа за Тотнъм заради нарушение на Енгелс срещу Бервагйн. Мартин Аткинсън получи помощ от ВАР, след което посочи бялата точка. Ударът на Сон бе спасен от Рейна, но нападателят стигна най-бързо до избитата топка и я мушна под плонжа на испанския страж. В началото на втората част виновникът за дузпата Бьорн Енгелс съумя да изравни след удар с глава от ъглов удар. В самия край на мача Тотнъм все пак достигна до важните три точки с нов гол в продължението на Сон, който дойде след нова грешка на Енгелс.

С успеха Тотнъм излезе на пето място с 40 точки, на само една от четвъртия Челси, който е с мач по-малко. Астън Вила остава на седемнадесета позиция с 25 точки, на една от опасната зона. /БГНЕС