Годлън Стейт сложи край на победната серия на Финикс

Отборът на Голдън Стейт Уориърс победи Финикс Сънс със 118:96 в мач от редовния сезон на НБА и сложи край на серията от 18 поредни победи на Сънс, която бе рекордна в историята на клуба. По-рано тази седмица Крис Пол и компания ударих Уориърс у дома, но днес Голдън Стейт си върна с домакински успех.

В Сан Франциско баскетболистите на Стив Кър поеха контрол над събитията в самото начало и до края не оставиха съмнения в превъзходството си, за да стигнат до комфортен успех с 22 точки разлика. Двукратният MVP на Лигата Стеф Къри завърши с 23 точки (6 тройки), 5 борби и 5 асистенции, Андрю Уигинс добави 19 точки, а Гари Пейтън II и Хуан Тоскано-Андресън се включиха от пейката с общо 36 точки и над 82 процента успеваемост на стрелбата. За Финикс, които продължават да са без контузения Девин Букър, най-резултатен бе Деандре Айтън с 23 точки, а ветеранът Крис Пол имаше тиха вече и завърши с 12 точки и 8 асистенции.

След двубоя треньорите на двата тима отправиха комплименти един към друг. "Наясно сме, че ние трябва да ги настигнем, а не те - нас. Ние не сме играли в плейофите от две години. Те са най-добрият отбор на Запад и ще останат там, докато някой ги измести", каза наставникът на Уориърс Стив Кър. "Не знам кой е най-добрият отбор на Запад, но е хубаво, че сме в тази категория", коментира Монти Уилямс, треньор на Финикс. "Те ни караха да избързваме, ние сторихме с тях това преди няколко дни. Това е част от шахматния двубой. В атака бяхме на ниво само във втората част", допълни Уилямс.

"Победната серия бе страхотна. Отдавна не сме усещали вкуса на загубата, но по дяволите, нека просто започнем нова серия", каза Крис Пол след поражението. Следващият мач между двата водещи тима на Запад ще е на Коледа във Финикс.

След този успех Голдън Стейт си върна първото място в Западната конференция с 19 победи и 3 загуби, докато Финикс вече са на втора позиция с баланс 19-4.

Останалите резултати:

Пейсърс - Хийт 104:113

Уизардс - Кавалиърс 101:116

Хоукс - Севънтисиксърс 96:98

Нетс - Тимбърулвс 110:105

Рокетс - Меджик 118:116

Маверикс - Пеликанс 91:107

Джаз - Селтикс 137:130

Лейкърс - Клипърс 115:119. /БГНЕС