Гигс се оттегли от поста селекционер на Уелс

Райън Гигс се оттегли от поста селекционер на Уелс, като временният мениджър Робърт Пейдж ще остане на длъжността за Световното първенство в Катар в края на годината.

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед първоначално се оттегли от позицията през ноември 2020, след като бе арестуван. Впоследствие той бе обвинен в използването на контролирано и принудително поведение и насилие срещу бившата си приятелка и нейната сестра – нещо, което той отрече.

Райън Гигс.

В негото отсъствие, Пейдж застана начело на „драконите“ и ги изведе до Мондиала за първи път от 58 години насам. „След дълго обмисляне се оттеглям от поста селекционер на мъжкия национален отбор по футбол на Уелс с незабавен ефект. За мен беше чест и привилегия да водя моята страна, но правилното в случая е Уелската футболна асоциация, треньорският щаб и играчите да се подготвят за турнира със сигурност, яснота и без спекулации относно позицията на техния старши треньор“, сподели Гигс в свое изявление.

Уелс ще се присъедини към Англия, САЩ и Иран в група В за надпреварата в Катар. „ФАУ изказва признателността си към Райън Гигс за неговия престой като мениджър на мъжкия национален отбор и оценява решението, което е взел и е в най-добър интерес на уелския футбол. Пълният фокус на ФАУ и мъжкия национален отбор е насочен към Световното първенство в Катар по-късно тази година“, се казва в съобщение на Футболната асоциация на Уелс.

Гигс добави, че „намерението му е да поднови мениджърската си кариера на по-късен етап“. /БГНЕС