Германец изненада фаворитите на слалома в Загреб

Германецът Линус Щрасер постигна втора победа в Световната купа по ски-алпийски дисциплини в кариерата си, след като изненадващо спечели слалома в Загреб днес. Нищо не подсказваше подобно развитие в хърватската столица след първия манш, след като французинът Клеман Ноел даде най-бързо време, а Щрасер остана осми, на почти една секунда от водача. Ноел обаче направи груби грешки във втората част на състезанието и даде 27-мо време от 28 завършили скиори, като по този начин загуби шанс за победа и завърши на седма позиция.

Линус Щрасер записа втора победа в Световната купа.

Преди това Щрасер бе поел водачеството със силно представяне във втория манш и особено в заключителната част на пистата. В крайна сметка общото време на германеца бе 2 минути 01:30 секунди, а зад него се наредиха двама австрийци - Мануел Фелер (+0.10 секунди) и Марко Шварц (+0.16). Представителят на домакините Филип Зубчич зарадва хърватските фенове с пето място, а фаворитите Хенрик Кристоферсен и Рамон Ценхойзерн се наредиха съответно на 10-то и 9-то място.

С второто си място днес Фелер се изкачи до първото място в класирането за дисциплината с 210 точки, пред Кристоферсен със 166 и Щрасер със 153 точки. В генералното класиране за големия кристален глобус има нов водач - Алекси Пинтуро, който завърши на 18-та позиция днес и със спечелените 13 точки измести Александър Омод Килде от върха, като французинът вече има 10 точки преднина. Топ 3 се допълва от Марко Одермат от Швейцария, който изостава с 83 точки от Пинтуро.

Българският представител в днешното състезание Алберт Попов не успя да завърши първия манш и отпадна, като все още няма записани точки в Световната купа през този сезон.

За Белия керван предстоят три поредни старта в Аделбоден, Швейцария на 8, 9 и 10 януари, като първите две състезания са в гигантския слалом, а третото е слалом. /БГНЕС