ГЕРБ поиска Демерджиев да подаде оставка

С нахлуване на специални части с качулки и множество полицейски бусове е арестуван кмет, излъчен от ГЕРБ и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив област.

Това е продължение на полицейските репресии, започнали от времето на Бойко Рашков, и продължаващи сега.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на извънреден брифинг в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Всеки един кмет или представител на политическа партия може да бъде задържан при спазване на всички процесуални изисквания в правовата държава.

Кое наложи отново да се нахлува по такъв начин във фабриката на семейството на Мараджиев, ако има данни за извършени от него престъпления, защо не е поканен или призован по реда на НПК.

Това е поредна демонстрация на полицейщина и опит да се отвлече вниманието на обществото от несправянето от страна на МВР по всички проблеми.

ГЕРБ ще инициира изслушване на вътрешния министър, за да ни обясни на какви основания си позволяват такива действия”, уточни още Атанасова.

“Целта е несправянето с всекидневни катастрофи, с мигрантските потоци, с несправедливостта в държавата да бъде замаскирано с такива акции. Цели се всички кметове да знаят, че ги очаква същото, ако не са на страна на управляващите в момента. Искаме оставката на Демерджиев”, коментира и Георг Георгиев от ГЕРБ.

Иван Демерджиев още днес да подаде своята оставка и да освободи МВР от своята некомпетентност, заяви и Тома Биков от ГЕРБ.

БГНЕС припомня, че днес се провежда специализирана операция по разследване на данни за финансови злоупотреби в община Стамболийски. Има обиски в общината и още няколко адреса. Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е отведен за даване на обяснения от специалните части.

В момента екипи на Икономическа полиция и прокуратурата са в семейната фабриката на семейство Мараджиеви в град Стамболийски./БГНЕС