ГЕРБ: Петков, Генчовска и Янев да дойдат в парламента заради заплахите за националната сигурност

Десислава Атанасова от ГЕРБ поиска премиерът Петков, министър Генчовска и министър Янев да дойдат в парламента, след като МВнР на Русия съобщи, че руските предложения за сигурност включват изтегляне на силите на НАТО от България, предаде репортер на БГНЕС.

МВнР на Русия: Руските предложения за сигурност включват изтегляне на силите на НАТО от България и Румъния

"Предстои среща на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров със заместник-държавния секретар Антъни Блинкен в Женева. Току-що Министерство на външните работи на Русия обяви, че желае НАТО да изтегли войските на Аиланса от България и Румъния като начин за започване на преговорите. Това пряко засяга суверенитета на Република България. Правя процедура в почивката, която обявихте в 12.15 часа да бъдат поканени министър-председателят, министърът на външните работи, министърът на отбраната, за да може да обсъдим заедно заплахите срещу нациоалната сигурност на България", каза в процедура по начина на водене председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя изрази надежда Кристиан Вигенин да направи всчико необходимо, за да има Председателски съвет, за да бъдат обсъдени конкретинте заплахи за националната сигурност на България и евентуални бъдещи реакции или решения.

От своя страна водещият заседанието Вигенин заяви, че ще информира председателя на парламента Никола Минчев за искането на ГЕРБ.

"Не съм убеден, че веднага в тази ппочивка може да се сучи нещо, но разбира се, приемам вашата загриженост и верятно НС ще трябва да реагира по някакъв начин", отговори Вигенин. /БГНЕС