ГЕРБ: Оставка на правителството на просто Киро

Цялото ръководство на ГЕРБ се събра на площада между Министерски съвет и Президентството, предаде репортер на БГНЕС.

Ораторите призовават за незабавна оставка на правителството на Кирил Петков заради полицейски произвол. Според тях днес има само един въпрос: Кога ще подаде оставка това правителство на просто Киро?

Цвета Караянчева обвини премиера Петков, че е нарушил основния закон на държавата, предоставяйки невярна информация, а сега заявява, че никой не е над закона.

„Този който наруши Конституцията казва, че никой не е над закона. Всичко това се прави, за да прикрият управляващите безпомощността си, заради увеличаващите се цени и инфлация, гигантския скок на горивата, тока и храните“, каза тя пред протестиращите и добави: „Скандират Русия, а техните деца учат на Запад и карат западни коли. Защо не карат лади?“

"Вече има диктатура. Искаме оставка", каза Костадин Ангелов. Красен Кралев заяви, че сме „свидетели на диви комунистически практики", каза Красен Кралев. А Любен Дилов син беше лаконичен: "Просто Киро, просто да си върви".

От ГЕРБ обвиниха правителство, че не прави нищо, за да се справи с високите цени. Те заявиха, че изборите им са били откраднати от Румен Радев с помощта на гласуването с машини, като заявиха, че трябва да има предсрочни избори през есента. Те призоваха всички демократични хора да поведат борба, защото след Борисов ще дойдат и за тях.

От партията казаха, че стотици симпатизанти са тръгнали за протеста в София, но не могат да стигнат, защото биват спирани от полицията.

В центъра на София има митинг на привърженици и членове на ГЕРБ, които излязоха на улицата заради задържането на лидера на партията и бивш премиер Бойко Борисов, който снощи беше отведен в ГД „Национална полиция“, а днес е преместен в 7 РПУ. /БГНЕС