Георгиев: Заплатите на сестрите не се вдигнаха, но на кмета - да

За първи път имаме зам.-кмет по правни въпроси, който е неправоспособен юрист. Това заяви Георги Георгиев, заместник-председател на СОС.


"Той не си е взел изпита в Министерството на правосъдието. Това дава резултат-работата започва да буксува. Втори път връщат елементарно решение да се отпуснат 70 хиляди лева за дообзавеждане на Център за хора с редки заболявания в "Дружба". Така не може да се работи!".

Аз от първия ден като председател на Общинския съвет дарявам своята заплата, но не да бия фанфари и не качвам публикации във Фейсбук, разказа още Георги Георгиев пред БНР.

Не сме увеличили парите на медицинските сестри, но заплатата на Терзиев се вдигна, отбеляза още Георгиев. Той припомни, че на Терзиев и екипа му си вдигнаха три пъти заплатите до 10 000 лева.

"Сестрите работят на 1350 лева. Заплатите на чиновниците и редовите експерти са вдигнати само с 10%, а тези на шофьорите в градския транспорт - едва с 15%, да се вдигне кметската заплата не е сериозно.

Те имат и 20 районни кмета. С по двама-трима заместници и заплати от по 6 хиляди лева. Чудя се откъде ще ги намерят в бюджета"

Общинският съветник от ПП-ДБ-СС Благовест Георгиев, който се опита да избяга от катастрофа, а след това отказа тест за алкохол и наркотици, все още е член на Общинския съвет, отбеляза Георгиев.

"Политическата група на ПП-ДБ-СС трябва да поеме ясна отговорност".

Той коментира решението на служебното правителство да преосмисли намерението на Асен Василев да плати с пари от фискалния резерв дълговете на Топлофикация - София.

Правителството "Главчев" поправи една беля на Асен Василев". /БГНЕС