Георгиев: Не работим само по избори

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев провери как върви изграждането на модерна спортна база в квартал „Люлин“, предаде репортер на БГНЕС.


„Отчитаме изпълнението на една моя идея - програма за изграждане на спортни бази на общински терени в партньорство с федерации и спортни клубове“, заяви Георгиев и добави, че това е един от успешните проекти, който ще бъде завършен до Коледа.

Новата спортна база ще има 3 игрища за минифутбол, 3 тенис корта, съблекални, детски център. Тя ще даде прекрасна възможност на жителите на „Люлин“ да спортуват.

„Гарантирали сме над 72 часа месечно напълно безплатен достъп за ученици и граждани по график, одобрен от кмета на района“, посочи Георгиев.

Обектът ще бъде със сертифицирани тревни настилки от УЕФА и модерна конструкция, която ще дава възможност залите през лятото да се откриват, а зимата да бъдат отопляеми и закрити.

„Така правим спортът достъпен за всички! Очевидно е, че ние не работим само по избори, ние работим много преди и след изборите. Защото това е отговорното отношение към София“, подчерта Георгиев и добави: „А с кмет като Милко Младенов аз съм спокоен и за район „Люлин“.

В инспекцията освен председателя на СОС се включиха общинските съветници Татяна Георгиева и Стефан Марков. Присъства също така и кметът на района инж. Милко Младенов. /БГНЕС